Jeff Tracy van de Thunderbirds

Jeff Tracy Thunderbirds | alles wat je wilde weten

Bron foto: wikipedia.org

Jeff Tracy is de oprichter en hoofdfunctionaris van International Rescue.

Jeff’s kenmerkende kleur op zijn IR-uniform is goud.

De oudste van drie zonen (zie notitie hieronder), Jeff werd in Kansas geboren vanuit een tarweboer, Grant Tracy, en zijn vrouw (ook bekend als oma Tracy).

Op jonge leeftijd werd hij kolonel bij de luchtmacht van de Verenigde Staten voordat hij overstapte naar de Space Agency – waar hij zichzelf als een van de eerste astronauten beschouwt die op de maan landde, tijdens het begin van de kolonie.

Hij trouwde met Lucille (Lucy), en ze hadden vijf zonen – Scott, John, Virgil, Gordon en Alan – elk genoemd naar een van de beroemde Mercury 7 Amerikaanse astronauten (respectievelijk Carpenter, Glenn, Grissom, Cooper en Shepard).

Na de tragische dood van Grant en Lucille verliet Jeff zijn ruimtecarrière om zijn zonen op te voeden, met de bekwame hulp van zijn moeder.

Hij bouwde ook de agrarische bedrijfscombinaties van zijn familie verder op en diversifieerde deze; en zijn talenten van civiele en bouwtechniek maakten hem een ​​van de rijkste mannen ter wereld.

Na het lezen van een nieuwsbericht van een tragisch vliegtuigongeluk waarbij tachtig mensen stierven, met als belangrijkste oorzaak onvoldoende reddingsuitrusting en mankracht werd hij opnieuw herinnerd aan de tragedie van zijn eigen familie.

Daarom besloot hij zijn rijkdom te gebruiken om het International Rescue Agency op te richten, waar hij in slaagde om binnen twee jaar te doen.

Persoonlijkheid & eigenschappen

Jeff’s militaire ervaring en zakelijk inzicht, opgebouwd door de jaren heen, worden weerspiegeld in zijn persoonlijkheid.

In wezen is hij een intelligent en vriendelijk persoon, met een goed gevoel voor humor.

Dat gezegd hebbende, runt hij een strakke toko, te meer omdat hij weet dat elke misstap het verschil kan betekenen tussen leven en dood voor degenen die redding nodig hebben.

Daarnaast wil hij ook de veiligheid van zijn geheime organisatie waarborgen. Desalniettemin is hij altijd bereid een compromis te sluiten, als de situatie daarom vraagt ​.

Hij diet dit omdat, zoals hij het in Thunderbirds Are Go verwoordt, “regels zijn gemaakt om te worden overtreden!”

Taken in the Thunderbirds

Als hoofdmedewerker van International Rescue ontvangt Jeff als eerste oproepen voor hulp via Thunderbird 5 en zet hij de missie onmiddellijk in werking.

Hij communiceert met zijn zonen en andere mede-IR-agenten van het hoofdkantoor op Tracy Island. Hij is zo toegewijd aan zijn plichten dat hij zelden vrij neemt, omdat hij weet dat er altijd iemand is die gered moet worden.

Lees meer: Thunderbirds speelgoed, nu te koop en door de jaren heen

Optredens en avonturen

Jeff verschijnt in alle 32 televisie-afleveringen. Hij verschijnt ook in beide speelfilms, Thunderbirds are Go en Thunderbird 6.

Verder verschijnt hij ook in alle 3 afleveringen van Thunderbirds 1965.

Jeff’s gezichtseigenschappen zijn gebaseerd op die van acteur Lorne Greene.

Actuer Lorne Greene als het gezicht van Jeff Tracy
Bron: imdb.com

Hij werd gebeeldhouwd door John F. Brown, die ook Virgil Tracy en The Hood deed.

Hoewel Jeff nooit in uniform op de show verschijnt, is het bekend dat de kenmerkende kleur op zijn IR-uniform goud is.

Ondanks verschillende bronnen die zeggen dat hij de oudste van drie broers is, zegt de Haynes Thunderbirds Manual dat Jeff de enige zoon van Grant en Oma was.

Bovendien verschillen sommige bronnen over de volgorde van geboorte van Jeff’s zonen. Sommigen zeggen dat de volgorde

 1. Scott
 2. Virgil
 3. John
 4. Gordon
 5. en Alan was

Wat hun toegewezen Thunderbirds voertuigen nauwkeurig weergeeft (wanneer Alan in Thunderbird 5 zit).

Andere bronnen zeggen echter dat John de tweede zoon was en Virgil de derde (waarschijnlijk weerspiegeld in het karakterinleidende gedeelte van de openingstitels).

Uit de nieuwe serie is Jeff Tracy weggelaten, volgens de makers om de rest van de crew meer vrijheid en volwassenheid te geven, maar hij komt later in seizoen 3 weer terug:

Bekende Thunderbirds quotes van Jeff Tracy

  null
 • “Kyrano, what’s wrong? Kyrano!” – Trapped in the Sky
 • “Well, boys, I guess you all did a swell job. I’m proud of you.” – Atlantic Inferno
 • “All right, Gordon, you’re next. You go to your room. Either you or Virgil has eaten the transmitter.” – Day Of Disaster
 • “OK. Go and dip your hot heads in the pool. I want to read my book.” – Danger At Ocean Deep
 • “You’re going where!?” – Thunderbirds Are Go
 • “Oh, shut up!” – Brink of Disaster

Lees ook: dit is alles wat je wilde weten over Thunderbirds karakter Brains