Thunderbirds Brains karakter

Thunderbirds Brains | alles wat je wil weten uit de oude & nieuwe serie

“Brains” is de technische ondersteuning van International Rescue, wetenschappelijk adviseur en, het meest herkenbaar, verantwoordelijk voor het ontwerp en de ontwikkeling van de meeste Thunderbirds-schepen.

Speelgoed van Brains

Er is in de loop der tijd veel speelgoed van Brains uitgebracht, wat je nu nog kunt vinden zijn vaak de poppetjes en enkele van de latere serie speelgoed.

Originele 1993 Matchbox Brains actiefiguur

Vivid Brains met Robot

Brains met zijn robot

Als de uitvinder van alle voertuigen en apparatuur die Rescue internationaal gebruikt, weet Brains dat dankzij de wetenschap niets onmogelijk is.

Het mobiele Brains-figuur (9,5 cm) bevat zijn helperrobot MAX, die hem kan helpen met alle wetenschappelijke zaken. De mobiele robot Max is 7 cm lang.

Funko Pop Brains Thunderbirds figuurtje

Funko heeft popjes van al je favoriete filmhelden en actiefiguren, en nu is het ook de beurt aan Brains van The Thunderbirds. Hoe kon deze iconische held ook uitblijven?

Lees hier alles over Thunderbirds speelgoed

Over Brains

De geschiedenis van Brains

Brains werd geboren op 14 november 2040 en werd wees nadat een orkaan zijn huis trof.

Op twaalfjarige leeftijd werd hij geadopteerd door een professor van Cambridge University die zijn grote intelligentie erkende en zijn fenomenale leervermogen aanmoedigde.

Hij ontmoette Jeff Tracy voor het eerst toen hij een lezing gaf in een culturele hal in Parijs, terwijl Jeff op zoek was naar een briljante wetenschapper om zijn plannen voor International Rescue te realiseren.

Nadat hij zich realiseerde dat Jeff iemand was die zijn kennis en geld ten behoeve van anderen wilde gebruiken, stemde Brains in met Jeffs aanbod.

Hij werd meteen naar Tracy Island getransporteerd en begon meteen met het ontwerpen van verbazingwekkende hightech-machines voor International Rescue inclusief alle Thunderbirds en alle pod-voertuigen.

Zijn echte naam is onbekend, maar hij gebruikt de alias “Hiram K Hackenbacker” en “Mr. X” om zijn identiteit te beschermen tegen de buitenwereld terwijl hij nieuwe machines en vliegtuigen ontwikkelt voor andere bedrijven, zoals de Skythrust.

Brains is een buitengewoon slimme, zeer gefocuste en intense persoon, die het overgrote deel van zijn tijd doorbrengt met uitvinden.

Ondanks de bedeesde en stamelende manier van Brains, is hij een ervaren duiker en een zeer bekwame scherpschutter.

Hij geniet van het bestuderen van trigonometrie en thermodynamica in zijn vrije tijd, en heeft een voorliefde voor het schaakspel. Een extreme perfectionist die nooit tevreden is met zijn uitvindingen, hij probeert ze continu te verbeteren.

Lees meer: dit is het speeleiland van The Thunderbirds

Optredens, missies en avonturen

Brains verschijnt in 28 afleveringen (uitzonderingen: Martian Invasion, The Perils of Penelope, The Impostors and The Duchess Assignment). In End Of The Road verschijnt hij alleen in een niet-sprekende rol.

Brains verschijnt ook, en speelt een belangrijke rol, in beide speelfilms.

Bovendien verschijnt hij in de afleveringen van Thunderbirds 1965, maar is hij eigenlijk slechts in één (Introductie van Thunderbirds) te horen.

Wat doet Brains voor het team?

Brains is een van de meest waardevolle leden van International Rescue; want hij was de maker van verschillende Thunderbird-machines.

Wanneer hij wordt opgeroepen om Thunderbird 6 (Alan’s gerestaureerde Tiger Moth-dubbeldekker) te besturen, is zijn kenmerkende IR-kleur bruin.

Als hoofdingenieur op Tracy Island doet hij er alles aan om de organisatie te helpen, zoals het toevoegen van nieuwe functies en het uitvoeren van reparaties.

Hommage aan Brains:

Brains lijkt op

De gezichtseigenschappen van Brains zijn gebaseerd op die van acteur Anthony Perkins.

Bron: imdb.com

Perkins is het meest bekend voor zijn rol als Norman Bates in Psycho.

In de TV Century 21 Spring Extra-editie van 1967 krijgt Brains de geboortenaam ‘Horatio Hackenbacker’.

Het is een naam die zou worden aangenomen voor de strip van Thunderbirds, onthuld in Seeking Disaster.

Brains verscheen samen met Virgil, Lady Penelope, FAB 1 en Parker in de “Animated All Star Band” van de Britse komiek Peter Kay voor BBC Children In Need 2009.

Bekende quotes van Brains

  • “We must try to think what Mr. Tracy would do.” – Ricochet
  • “What I’m gonna ask you to do will sound crazy, but I have a hunch it’ll work…Just trust Mr. Hackenbacker.” – Alias Mr. Hackenbacker
  • “I – I tell you, I’ve simply (got) to get through, Lady Penelope! I couldn’t face the fellas back at the base, if I hadn’t tried to do something!” – Day Of Disaster
  • “Bedtime at home, breakfast-time in Monte Bianco. Sometimes, even I get confused!” – Lord Parker’s ‘Oliday
  • “Oh, I know what you’re going to say, Mr. Tracy. That you haven’t approved the plans, how could it have been built anyway? Etcetera, etcetera, etcetera. But nevertheless, I present to you, Thunderbird 6. Built, tested and approved!” – Thunderbird 6
  • “Fu-fu-nno way”

Veelgestelde vragen over Brains uit de Thunderbirds

Hier zijn nog enkele veelgestelde vragen over Brains:

Wat was Brains zijn echte naam in de serie?

De geboortenaam van het personage wordt niet onthuld in de serie, tijdens het werken aan externe projecten gebruikt Brains een pseudoniem om zijn identiteit te beschermen. Hij gebruikt bijvoorbeeld de alias “Hiram K. Hackenbacker” tijdens het werken aan het Skythrust-project, en het bestuur dat Skyship One opdracht geeft, kent hem alleen als “Mr X”.

We zullen het dus nooit weten.

Wie doet de stem van Brains in The Thunderbirds?

David Graham doet de stem van Brains in de originele Thunderbirds popenserie en films, de nieuwe Thunderbirds are Go heeft een nieuwe stemacteur voor Brains, namelijk Kayvan Novak.